De ervaringen van 2 gasteN

12 Mai 2022

Natuurlijk kunnen wij zelf wel vertellen hoe leuk klimmen is, maar het is nog veel leuker om te horen hoe gasten het ervaren. Bij deze de ervaringen van Lori en Sanne, beiden 17 jaar, die zijn wezen klimmen bij Klimbos Veluwe.

Lori: “Gisteren zijn Sanne en ik gaan klimmen in het Klimbos Apeldoorn. De omgeving waar het klimbos zich bevindt is echt supermooi. We hebben even onze tassen opgeruimd in een kluisje en om half 2 kregen we een instructie hoe je jezelf moet zekeren en hoe het tokkelen werkt, daarna mochten we de demo route starten. Toen we die af hadden gemaakt mochten we zelf kiezen welke routes we wilden doen. Om te beginnen deden we de groene route. Het is een vrij makkelijke route die maar 5 meter hoog is. Toen zijn we aan de rode route begonnen. Die is wat moeilijker. We hebben ook nog de bruine/tokkel route gedaan, waarbij je eerst een eind omhoog moet klimmen en dan naar beneden tokkelt. Superleuk! Na een pauze besloten we de zwarte route te klimmen, dit is de zwaarste en hoogste route (18 meter). Ik vond deze af en toe wel moeilijk, maar zeker goed te doen. Het zeker- en tokkelsysteem vond ik erg fijn. Het ik niet ingewikkeld om te gebruiken waardoor ik niet bang hoefde te zijn of ik het fout deed. Sanne heeft als laatste nog de vrije val gedaan. Daarna was het tijd en waren we ook beiden vermoeid.”

Sanne: “Afgelopen woensdag 11 mei ben ik wezen klimmen in het klimbos op de Veluwe. Bij aankomst werd alles even kort uitgelegd waar we moesten wachten voor de instructeur en kregen we een bandje en kluissleutel voor eventuele spullen die je bij je had.

Tijdens de uitleg werd je goed geholpen en gecontroleerd door de instructeur. Verder werd er nog een keer herhaald om je telefoon en dergelijke in je kluisje te doen. Ook werd er nog een keer vermeld dat je je lange haar nog even vast moet maken voor de veiligheid. 

Nadat we de oefenroute hadden gedaan was het tijd voor het echte werk. We hebben de groene, rode, bruine en zwarte routes gedaan. Het was niet veel omdat het best wel druk was, dat was wat minder maar verder was het wel erg leuk. Je kon zelf kiezen wanneer je eventueel pauze zou willen nemen dus dat is erg fijn. Ook heb ik nog de vrije val gedaan, hij was best wel hoog. Maar liefst 18 meter! Maar ben er wel vanaf gegaan, was wel beetje spannend maar alles ging goed verder😊”

Deel dit verhaal

Wähle einen Ort

Die Orte sind alle einzigartig, aber eines haben sie gemeinsam: die wunderschöne Umgebung.

Alle unsere Kletterwälder befinden sich in echten Wäldern, in denen wir nicht mit Kletterstangen arbeiten. Dies gibt das beste Klettererlebnis! Wir bauen und warten die Strecken selbst und werden von außen auf Sicherheit geprüft. Unser Personal ist geschult um Sicherheitshinweise zu geben dich die beste Erfahrung zu bieten. Ein Tag zum erinnern!