Tips voor het klimmen

TIP 1

Trek comfortabele kleding aan om lekker te kunnen klimmen. Kleding waarin jij je goed kan bewegen! Een korte broek mag ook. Het dragen van laagjes is aan te raden. Laat je slippers wel lekker thuis. Kies voor stevige schoenen met een goede grip. Het is beter om grote sieraden zoals oorbellen, sjaals en stropdassen niet aan te doen. Zo verlaag je het risico om achter iets te blijven haken.

TIP 2

Heb je lang haar? Als je gaat klimmen dan moet het haar vast. Met lang haar blijf je makkelijk ergens aan haken. Neem een haarelastiek mee of houd van tevoren rekening met je coupe.

TIP 3

Voor een goede grip kan het handig zijn om handschoenen mee te nemen. Bij voorkeur handschoenen met anti-slip. Het is zeker niet noodzakelijk, maar misschien wel prettiger!

TIP 4

In het bos heb je minder last van de zon, maar het blijft belangrijk je goed te beschermen. Gebruik zonnebrand en neem eventueel een petje mee.

TIP 5

Warm of koud weer, het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken. Vooral als je flink actief bezig bent! Neem een flesje mee. Zo kun je voor of na het klimmen een slokje drinken. In het Klimbos is een waterpunt waarmee je je flesje kunt bijvullen. Of koop lekker wat te drinken bij het horeca loket. Let op: flesjes mogen niet mee de routes in.

TIP 6

Het is misschien logisch, maar heel belangrijk: drink en eet van tevoren voldoende. Een goede bodem is het halve werk. Klimmen is tenslotte fysiek inspannend!

TIP 7

Vind je het lastig om te bepalen met welke route je moet starten? Begin eerst makkelijk om je spieren op te warmen. Daarna kun je kiezen voor de moeilijker routes. De spierballen op de routeborden geven de moeilijkheidsgraad van een route aan. Natuurlijk kun je ook altijd de instructeur om advies vragen.

TIP 8

Losse voorwerpen mogen niet mee de routes in. Haal alles van tevoren uit je broekzakken en doe het in een tasje. Zo is het makkelijk om alles in je kluisje te doen. Elke klimlocatie stelt gratis kluisjes beschikbaar.

TIP 9

Voor het klimmen heb je een ticket nodig, maar het is gratis om rond te lopen en vanaf de grond aan te moedigen. Neem daarom je vrienden, ouders of opa & oma mee en creëer zo je eigen publiek. Ook handig voor het maken van foto’s! Zelf mag je namelijk geen mobiel of fototoestel in de routes meenemen.

TIP 10

Tijdens het klimmen mag je dus geen mobiel of fotocamera meenemen. Je zou deze maar laten vallen! Wel kun je een GoPro met een helm regelen. Leuk om later eens terug te kijken!

TIP 11

Helaas, maar waar. In het bos vind je in bepaalde periodes veel muggen en teken. Neem DEET mee en smeer je voor het klimmen in. Controleer je lichaam na het klimmen op teken.

TIP 12

Voordat je mag klimmen, is er een verplichte veiligheidsinstructie. Wees minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig op de locatie. Houd rekening met je reistijd. Zo weet je zeker dat je op tijd voor de instructie bent én je hebt alle tijd om spullen in de kluis te doen en voor een bezoekje aan de WC.

TIP 13

Je gaat je fysiek inspannen, zorg dat je goed uitgerust van start gaat. Ga op tijd naar bed en reken ruim de tijd voor je reis. Zo kun je relax de dag beginnen en je aandacht tijdens de veiligheidsinstructie er goed bij houden. Het gaat tenslotte wel om jouw veiligheid!

Volg ons:
X