Veelgestelde vragen | Klimbos

 Veelgestelde vragen

WAT HOUDT EEN BORG NAAR WAARDE IN?

Voor het gebruik van de klimgordels vragen wij een borg naar waarde. Dit kan bijvoorbeeld een huissleutel, autosleutel, horloge, ov-kaart of een ander pasje met je naam erop zijn.

HOE LANG DUURT HET KLIMMEN?

Een bezoek aan het Klimbos duurt, inclusief de instructies, ongeveer 3,5 uur.

MOET IK RESERVEREN?

Het is aan te raden om te reserveren. Er is dan gegarandeerd plaats om te klimmen.  Bij grote drukte kan het zijn dat ons park vol is en komt u wellicht voor niks. Het is echter geen verplichting om te reserveren.

HOE KAN IK RESERVEREN?

Je kan reserveren via deze website. Klik rechts op de button ‘Reserveer Direct’  of in de menubalk op ‘Reserveren’ en volg de stappen.

KAN IK OOK PER TELEFOON OF EMAIL RESERVEREN?

Reserveren via telefoon of e-mail is alleen mogelijk als je met een groep van 15 personen of meer komt, of gebruik wil maken van een arrangement. Andere reserveringen kunnen alleen via de website.

VOOR WIE MOET IK RESERVEREN?

Je hoeft alleen te reserveren voor klimmers. Gasten die alleen komen kijken hoeven niet te betalen en hiervoor hoeft dus ook niet gereserveerd te worden.

IK WIL NIET VOORAF BETALEN. KAN IK DAN TOCH RESERVEREN?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

KAN IK DE RESERVERING NOG WIJZIGEN?

Ja, tot 3 uur van tevoren kan je de reservering wijzigen naar een andere tijd of andere datum. Je kunt alleen niet meer annuleren. Bijboeken kan altijd, mits er plaats is.

KAN IK VOOR VANDAAG NOG RESERVEREN?

Ja, Je kan tot minimaal 3 uur van tevoren reserveren.

MOET IK MEEKLIMMEN MET MIJN (KLEIN)KINDEREN?

Kinderen onder de 12 jaar mogen zelfstandig klimmen in de gele, paarse, oranje, groene, blauwe en bruine routes onder toezicht indien ze groot genoeg zijn.  Uiteraard mag je zelf ook meeklimmen. Voor de rode en zwarte routes, en voor de bungee en vrije val geldt dat kinderen tot 12 jaar onder begeleiding moeten van een meeklimmende volwassene.

MIJN KINDEREN HEBBEN HET AL VAKER GEDAAN, OOK IN HET BUITENLAND. KUNNEN ZIJ DAN WEL ALLEEN KLIMMEN?

Nee, in het buitenland gelden er andere regels en andere wetten.

WAT KAN EEN KIND ONDER DE 12 JAAR ZELFSTANDIG DOEN?

Onder de 12 jaar klimmen ze in het Juniorbos, de groene en blauwe routes, mits zij de juiste lengte hebben. Bij deze routes hoeft er geen volwassene mee te klimmen.

MAG IK ALS VOLWASSENEN MEEKLIMMEN IN HET JUNIORBOS?

Ja dat mag. Je betaalt wel de prijs voor een volwassene. Je mag dan ook van de andere routes gebruik maken.

WAAROM HANTEREN JULLIE EEN MINIMUM LEEFTIJD VAN 7 JAAR?

Uit ervaring is gebleken dat kinderen van deze leeftijd het ‘zelfzeker-principe’ begrijpen. Voor jongere kinderen wordt dat vaak wat lastiger. Iedereen zekert zichzelf namelijk in de routes. Wel hebben we voor kinderen onder de 7 jaar een peuter parcours. Hier kan gratis gebruik van gemaakt worden.

Let op! Lees hier nog eenmaal ons Klimreglement door.