Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

TICKETS

Hoeft niet, maar we raden het wel aan.* Bij het online boeken van je tickets kun je de datum en starttijd kiezen. Je garandeert jezelf van een klimplek waardoor je niet voor niets komt wanneer het Klimbos volgeboekt is.

*Vanwege het coronavirus is het momenteel verplicht je tickets van tevoren online te kopen. 

T/m 20 personen is het enkel mogelijk om online via onze website te boeken. Klik op de knop ‘tickets’ rechtsboven en volg de stappen. Tijdens het boeken zie je precies op welke datum en tijd je kan komen klimmen.

Vanaf 21 personen vragen we contact met ons op te nemen via de mail, telefoon of contactformulier. Wij maken dan graag een offerte voor je op.

Reserveren via telefoon of een e-mail is enkel mogelijk wanneer je met een groep vanaf 20 personen wilt komen. T/m 20 personen dien je online te reserveren.

Wil je een arrangement boeken of doet de website het niet? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Je reserveert enkel voor de klimmers. Als je alleen wilt komen kijken, dan hoef je niet te reserveren en dus ook niet te betalen. Je kunt als toeschouwer onder en langs de routes mee lopen om te kijken, aan te moedigen en eventueel foto’s te maken.

Zeker, tot 1 uur van tevoren kan er nog online gereserveerd worden. Tijdens het online reserveren kun je precies zien op welke tijden er nog plek is om te komen klimmen.

Tot 24 uur van tevoren kun je de reservering wijzigen naar een andere tijd of verplaatsen naar andere datum. Het annuleren van de reservering is niet mogelijk. Je ontvangt voor deze personen een tegoedbon voor een volgend bezoek. Wij geven geen geld retour.

Natuurlijk kan er altijd op locatie bijgeboekt worden, mits er plekken beschikbaar zijn.

 

Indien er nog startplekken beschikbaar zijn, dan is het altijd mogelijk om voor 1 of 2 personen bij te boeken aan de kassa van het Klimbos. Als je zeker wil zijn van een klimplek dan kun je het beste van tevoren online reserveren.
Als je voor meer dan 3 personen wilt bijboeken, vragen we je een nieuwe reservering te plaatsen via onze website.

Houd je armen gestrekt boven je hoofd, maak twee vuisten en meet de afstand tussen de grond en de bovenkant van je vuisten.

Bij twijfel adviseren we in eerste instantie te kiezen voor het Junior kaartje. Bij de kassa kun je altijd nog het ticket upgraden naar een Regulier ticket. Op locatie kunnen de kinderen opgemeten worden.

Zeker, hartstikke leuk! Voor kinderfeestjes hebben we het Klimfeest. Het reserveren voor een Klimfeest kan online vanaf 5 kinderen. Kies voor een kinderfeest in het juniorbos of het reguliere bos. Een klimfeest is inclusief klimticket, klimdiploma, drinken en cadeautje voor de jarige.

Vanaf 20 personen geldt er een groepskorting. Bij het opstellen van de offerte voegen we deze korting aan het aanbod toe.

Helaas is het niet mogelijk om zonder betaling online te reserveren.

Tijdens het online reserveren kun je een tegoedbon of kortingscode verzilveren in het scherm ‘Controleer mijn bestelling’.

Per boeking is het mogelijk om maar één tegoedbon te verzilveren. Plaats een nieuwe boeking voor het verzilveren van een andere tegoedbon.

Via de website zijn er verschillende betaalmethodes waar je uit kan kiezen: iDEAL, Credit Card, Apple Pay, PayPal, SOFORT banking, Bancontact, VVV Cadeaukaart en VVV Lekkerweg kaart.

Op locatie kan er contact betaald worden (nu met covid-19 momenteel niet) en met de PIN.

OVERIGE VRAGEN

In onze Klimbossen heb je maximaal 3,5 uur aan klimplezier. Dit is inclusief de instructie. Na de instructie kun je kiezen welke routes je wilt klimmen. De keuze is aan jou! Natuurlijk mag je ook altijd korter klimmen dan 3,5 uur. Voor scholen geldt er een klimtijd van maximaal 2 uur.

Let op: als je een starttijd kiest dan loopt de klimtijd tot de sluitingstijd. Als je bijvoorbeeld om 16.00 uur instructie hebt, dan heb je een klimtijd van 2 uur bij een sluitingstijd van 18.30 uur.

Uit eigen ervaring hebben we gezien dat kinderen van deze leeftijd het ‘zelfzeker-principe’ begrijpen. Voor jongere kinderen wordt dat vaak wat lastiger. Iedereen zekert zichzelf in de routes. Vanaf een 1.30m reikhoogte kan er bij ons geklommen worden. De minimale leeftijd is 6 jaar*, maar belangrijk is de reikhoogte. Met een minimale reikhoogte van 1.30m kun je met je armen bij de kabel. Een voorwaarde is dat het kind in de instructie laten zien dat hij of zij de instructie begrijpt en zelfstandig kan klimmen. Het advies van de dagmanager is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat het klimmen leuk is voor het kind!

*Bij Klimbos Gooi-Eemland geldt er een minimale leeftijd van 7 jaar.

Kinderen onder de 12 jaar en met een minimale reikhoogte van 1.30m mogen zelfstandig klimmen in de junior routes (oranje) onder toezicht van een volwassene. Uiteraard mag je zelf ook mee klimmen.

Met een reikhoogte van 1.60m mag er gebruik gemaakt worden van de groene, blauwe en bruine route, maar tot 12 jaar dient er toezicht te zijn van een volwassene. Let op: voor de locatie Gooi-Eemland mag de bruine route met een leeftijd tot de 12 jaar alleen onder begeleiding van een meeklimmende volwassene geklommen worden.

Voor de rode en zwarte routes, de bungee en vrije val geldt dat kinderen tot en met 12 jaar begeleid moeten worden door een meeklimmende volwassene. Een meeklimmende volwassene mag 2 kinderen tegelijkertijd begeleiden.

Met een minimale reikhoogte van 1.30m kunnen kinderen in het Juniorbos zelfstandig klimmen. Het aantal junior routes verschilt per klimlocatie. Bij deze routes hoeft er geen volwassene mee te klimmen. Onder de 12 jaar dient een volwassene toezicht te houden door vanaf de grond mee te kijken.

Ja dat mag. Als je als volwassene enkel in het juniorbos klimt, betaal je ook enkel voor een junior ticket.

Bij kinderen jonger dan 16 jaar dient er te allen tijde een volwassene (18+) aanwezig te zijn in Klimbos.

Tijdens regen kan er nog steeds goed geklommen worden in het Klimbos.  Onze materialen zijn er op gemaakt en het is niet gevaarlijk. Bij onweer worden de routes leeggehaald. Wanneer het weer veilig is kan er verder geklommen worden.

Wil je toch liever een andere dag komen klimmen? Geen probleem! Je kunt 24 uur van tevoren de klimdatum verplaatsen naar een andere dag.

Het is geen probleem om je hond mee te nemen naar het Klimbos zolang deze aangelijnd is.

Zeker, dat mag. Op de Klimlocaties zijn er picknicktafels waar je lekker kunt zitten. Er is horeca aanwezig waar je drinken en snacks kan kopen.

Trek voor het klimmen lekkere stevige schoenen aan met goede grip. Kies voor kleding wat comfortabel zit en waarin je je goed kan bewegen.

Voor de jonge klimmers adviseren we met warm weer om een t-shirt te dragen en geen hempje met dunne bandjes. De banden van de juniorgordel kan anders gaan snijden in de schouders.

Zeker, via de website is het mogelijk om een Klimkado te kopen voor een locatie. Het Klimkado krijg je via de mail digitaal opgestuurd.

Volg ons:
X