Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

RESERVEREN

Reserveren hoeft niet, maar we raden het wel aan. Het reserveren kan online waarbij je een datum en een starttijd kan kiezen. Je garandeert jezelf van een klimplek waardoor je niet voor niets komt wanneer het Klimbos al vol is.

T/m 15 personen is het enkel mogelijk om online via onze website te reserveren. Klik op de button ‘Reserveren’ rechtsboven en volg de stappen. Tijdens het reserveren zie je precies op welke datum en tijd je kan komen klimmen.

Vanaf 16 personen vragen we contact met ons op te nemen via de mail, telefoon of contactformulier. Wij maken dan graag een offerte voor je op.

Reserveren via telefoon of een e-mail is enkel mogelijk wanneer je met een groep vanaf 16 personen wilt komen. T/m 15 personen kun je online reserveren.

Wil je een arrangement boeken of doet de website het niet? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Je reserveert enkel voor de klimmen. Als je alleen wilt komen kijken, dan hoef je niet te reserveren en dus ook niet te betalen. Je kunt als toeschouwer onder en langs de routes mee lopen om te kijken en eventueel foto’s te maken.

Zeker, tot 1 uur van tevoren kan er nog online gereserveerd worden. Tijdens het online reserveren kun je precies zien op welke tijden er nog plek is om te komen klimmen.

Tot 24 uur van tevoren kan je de reservering wijzigen naar een andere tijd of verplaatsen naar andere datum. Het annuleren van de reservering is niet mogelijk. Natuurlijk kan er altijd op locatie bijgeboekt worden, mits er plekken beschikbaar zijn.

Indien er nog startplekken beschikbaar zijn dan is het altijd mogelijk om voor 1 of 2 personen bij te boeken aan de kassa van het Klimbos. Als je zeker wil zijn van een klimplek dan kun je het beste van tevoren online reserveren.
Als je voor meer dan 3 personen wilt bijboeken, vragen we je een nieuwe reservering te plaatsen via onze website.

Houd je armen gestrekt boven je hoofd, maak twee vuisten en meet de afstand tussen de grond en de bovenkant van je vuisten.

Bij twijfel adviseren we in eerste instantie te kiezen voor het Junior kaartje. Bij de kassa kun je altijd nog het ticket upgraden naar een Jongere ticket. Op locatie kunnen de kinderen opgemeten worden.

Zeker, hartstikke leuk! We hebben verschillende mogelijkheden om een klimuitje te upgraden naar een kinderfeestje. Het reserveren t/m 15 kinderen gebeurt online. Tijdens het reserveren kun je de gewenste upgrade speciaal voor kinderfeestjes toevoegen aan je reservering.

Vanaf 20 personen geldt er op de dagen dat we geopend zijn een korting van € 1,00 per persoon op het reguliere tarief.

Helaas is het niet mogelijk om zonder betaling te reserveren.

OVERIGE VRAGEN

Tijdens de daluren kun je voordelig komen klimmen. Daluren gelden op doordeweeks dagen met uitsluiting van vakantie- en feestdagen.

Voor het gebruik van de klimgordels vragen wij een borg naar waarde. Dit kan bijvoorbeeld een huissleutel, autosleutel, horloge, ov-kaart of een ander pasje met je naam erop zijn.

In onze Klimbossen heb je maximaal 3,5 uur aan klimplezier. Dit is inclusief de instructie. Na de instructie kun je kiezen welke routes je wilt klimmen. De keuze is aan jou! Natuurlijk mag je ook altijd korter klimmen dan 3,5 uur. Voor scholen geldt er een klimtijd van maximaal 2 uur.

Let op: als je een starttijd kiest dan loopt de klimtijd tot de sluitingstijd. Als je bijvoorbeeld om 16.00 uur instructie hebt, dan heb je een klimtijd van 2 uur bij een sluitingstijd van 18.00 uur.

Uit eigen ervaring hebben we gezien dat kinderen van deze leeftijd het ‘zelfzeker-principe’ begrijpen. Voor jongere kinderen wordt dat vaak wat lastiger. Iedereen zekert zichzelf namelijk in de routes. Vanaf een 1.30m reikhoogte kan er bij ons geklommen worden. De adviesleeftijd is 7 jaar, maar belangrijker is de reikhoogte. Met een minimale reikhoogte van 1.30m kan je met je armen bij de kabel. Bij een leeftijd van 5 of 6 jaar, maar met een reikhoogte van 1.30m mag er dus geklommen worden. Een voorwaarde is dat het kind in de instructie laten zien dat hij of zij de instructie begrijpt en zelfstandig kan klimmen. Het advies van de dagmanager is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat het klimmen leuk is voor het kind!

Bij Klimbos Achterhoek is er de Klauterroute. Deze route is in samenwerking met de Stichting Kanjers voor Kanjers ontwikkeld en is voor iedereen gratis toegankelijk. Leuk als je even een kijkje wilt nemen in Klimbos Achterhoek of voor peuters!

Kinderen onder de 12 jaar en met een minimale reikhoogte van 1.30m mogen zelfstandig klimmen in de junior routes (oranje) onder toezicht van een volwassene. Uiteraard mag je zelf ook mee klimmen.

Met een reikhoogte van 1.60m mag er gebruik gemaakt worden van de groene, blauwe en bruine route, maar tot 12 jaar dient er toezicht te zijn van een volwassene. Let op: voor de locatie Gooi-Eemland mag de bruine route met een leeftijd tot de 12 jaar alleen onder begeleiding van een meeklimmende volwassene geklommen worden.

Voor de rode en zwarte routes, de bungee en vrije val geldt dat kinderen tot en met 12 jaar begeleid moeten worden door een meeklimmende volwassene. Een meeklimmende volwassene mag 2 kinderen tegelijkertijd begeleiden.

Onder de 12 jaar met een reikhoogte van 1.30m klimmen kinderen met een Junior ticket de oranje routes in het Juniorbos. Het aantal junior routes verschilt per klimlocatie. Bij deze routes hoeft er geen volwassene mee te klimmen.

Ja dat mag. Je betaalt wel de prijs voor een volwassene. Je mag dan ook van de andere routes gebruik maken.

Bij kinderen jonger dan 16 jaar dient er te allen tijde een volwassene (18+) aanwezig te zijn in Klimbos.

Tijdens regen kan er nog steeds goed geklommen worden in het Klimbos.  Onze materialen zijn er op gemaakt en het is niet gevaarlijk. Bij onweer worden de routes leeggehaald. Wanneer het weer veilig is kan er verder geklommen worden.

Wil je toch liever een andere dag komen klimmen? Geen probleem! Je kunt 24 uur van tevoren de klimdatum verplaatsen naar een andere dag.

Het is geen probleem om je hond mee te nemen naar het Klimbos zolang deze aangelijnd is.

Zeker, dat mag. Op de Klimlocaties zijn er picknicktafels waar je lekker kunt zitten. Er is horeca aanwezig waar je drinken en snacks kan kopen.

Trek voor het klimmen lekkere stevige schoenen aan met goede grip. Kies voor kleding wat comfortabel zit en waarin je je goed kan bewegen.

Zeker, via de website is het mogelijk om een Klimkado te kopen voor een locatie. Het Klimkado krijg je via de mail digitaal opgestuurd.

X