Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche viert tienjarig bestaan met nieuwe klimroute

12 Mai 2023

Dit jaar bestaat Klimbos Gooi-Eemland 10 jaar en dat werd 12 mei gevierd. Onder toeziend oog van gasten, medewerkers van het Klimbos, wethouder en burgermeester werd ook de nieuwste klimroute, Oranje V, feestelijk geopend! Met deze nieuwe klimroute is het Klimbos in Lage Vuursche het grootste Klimbos van Nederland!

In 2013 werd Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche geopend. Het mooie Landgoed Pijnenburg was de locatie voor het vierde klimbos van Klimbos Nederland. Een super plek, want 10 jaar later is het Klimbos populairder dan ooit! Ook wethouder Prakke beaamt dit: „Het tienjarig bestaan van het Klimbos Gooi-Eemland, gelegen in de prachtige bossen rond Lage Vuursche, is met recht reden voor een feestje. Het klimbos is niet alleen een spannende attractie voor jong en oud, maar leert ook hoe mooi en belangrijk groen en bomen zijn in onze natuur. Dat past goed bij Vorstelijk Baarn, dat het groene aanzien van onze leefomgeving hoog in het vaandel heeft staan. En met de nieuwe route wordt het recreatieve klimmen tussen de bomen nog aantrekkelijker.“

Het tienjarige bestaan van het klimbos was ook reden voor het bouwen van een nieuwe, elfde, klimroute. Directeur Ciaran Barsema vertelt: “Het klimbos in Lage Vuursche is erg populair en we merkten dat een extra juniorroute een flinke aanvulling zou zijn. Gelukkig was er voldoende ruimte en is het Klimbos met deze nieuwe klimroute nog aantrekkelijker! Zeker de gezinnen met jongere kinderen en de kinderfeestjes kunnen naar hartenlust komen klimmen zonder veel opstoppingen!” Locatiemanager Matthijs Buisman vult aan: “Echt super gaaf dat we hiermee ook nog eens het grootste klimbos van Nederland zijn geworden!”

Klimbos Gooi-Eemland is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Fotografie: Stijn Peperkamp

Deel dit verhaal

Wähle einen Ort

Die Orte sind alle einzigartig, aber eines haben sie gemeinsam: die wunderschöne Umgebung.

Alle unsere Kletterwälder befinden sich in echten Wäldern, in denen wir nicht mit Kletterstangen arbeiten. Dies gibt das beste Klettererlebnis! Wir bauen und warten die Strecken selbst und werden von außen auf Sicherheit geprüft. Unser Personal ist geschult um Sicherheitshinweise zu geben dich die beste Erfahrung zu bieten. Ein Tag zum erinnern!