Klimbos in Bergen op Zoom viert tienjarig bestaan

21 April 2023

Dit jaar bestaat Klimbos Brabantse Wal 10 jaar en dat werd 21 april gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos werd ook de blauwe klimroute feestelijk heropend door wethouder Letty Demmers.

In 2013 werd Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom geopend. Toenmalige eigenaren Jip Peper en Hans-Peter Baars vonden een geweldig locatie voor een nieuw klimbos. En het blijkt nog steeds succesvol! Want 10 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Demmers beaamt dit: “Het Klimbos blijkt een mooie aanvulling op het recreatieve aanbod in Bergen op Zoom en is met recht een aanwinst voor Bergen op Zoom. Wat ik zo leuk vind, is dat het veel bezoekers van verschillende leeftijden uit de regio én daarbuiten trekt en dat men terugkomt. Het Klimbos draagt echt bij aan de BeLeefstad die we zijn.”

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook de blauwe klimroute heropend werd. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: “Elk jaar bekijken we alle klimroutes kritisch. Klimroute blauw was toe aan een flinke update en dat hebben we gedaan.” Locatiemanager Ashley Godeschalk vult aan: “Hij is echt tof en weer helemaal van deze tijd!”

Klimbos Brabantse Wal is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Deel dit verhaal

Wähle einen Ort

Die Orte sind alle einzigartig, aber eines haben sie gemeinsam: die wunderschöne Umgebung.

Alle unsere Kletterwälder befinden sich in echten Wäldern, in denen wir nicht mit Kletterstangen arbeiten. Dies gibt das beste Klettererlebnis! Wir bauen und warten die Strecken selbst und werden von außen auf Sicherheit geprüft. Unser Personal ist geschult um Sicherheitshinweise zu geben dich die beste Erfahrung zu bieten. Ein Tag zum erinnern!