Klimbos in Bergen op Zoom viert tienjarig bestaan

21 April 2023

Dit jaar bestaat Klimbos Brabantse Wal 10 jaar en dat werd 21 april gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos werd ook de blauwe klimroute feestelijk heropend door wethouder Letty Demmers.

In 2013 werd Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom geopend. Toenmalige eigenaren Jip Peper en Hans-Peter Baars vonden een geweldig locatie voor een nieuw klimbos. En het blijkt nog steeds succesvol! Want 10 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Demmers beaamt dit: “Het Klimbos blijkt een mooie aanvulling op het recreatieve aanbod in Bergen op Zoom en is met recht een aanwinst voor Bergen op Zoom. Wat ik zo leuk vind, is dat het veel bezoekers van verschillende leeftijden uit de regio én daarbuiten trekt en dat men terugkomt. Het Klimbos draagt echt bij aan de BeLeefstad die we zijn.”

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook de blauwe klimroute heropend werd. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: “Elk jaar bekijken we alle klimroutes kritisch. Klimroute blauw was toe aan een flinke update en dat hebben we gedaan.” Locatiemanager Ashley Godeschalk vult aan: “Hij is echt tof en weer helemaal van deze tijd!”

Klimbos Brabantse Wal is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Deel dit verhaal

Choose a location

All our locations are unique, but they have one thing in common: the beautiful surroundings.

All our climbing forests are located in real forests, where we do not work with climbing poles. This gives you the best climbing experience! We build and maintain the routes ourselves and are externally inspected for safety. Our staff is trained to provide safety instructions and to offer you the best experience. Definitely a day to remember!