Het verhaal van Anna: zomervakantie

13 July 2023

Anna zucht.. De zomervakantie van de kinderen staat al weer voor de deur en zij en Mo moeten gewoon werken die eerste 3 weken. Hoe gaan ze dit nou weer oplossen. Het is onmogelijk om Aram en Kim die hele tijd op een kamp te sturen of te laten logeren. En elkaar met zijn tweeën vermaken gaat ook vaak niet goed. Anna kan zich nog goed herinneren dat ze een spelletjesmarathon georganiseerd had, dat eindigde met veel ruzie en chagrijnige kinderen. Misschien is het beter om een activiteit te zoeken, waarbij de kinderen zelf bezig kunnen zijn en dat zij daar kan werken? Het voordeel aan haar kantoorbaan is dat het altijd en overal kan! 

`Die avond zoekt Anna wat ze kunnen gaan doen. Zwemmen? Nee, veel te nat… Daar is haar laptop dan weer niet voor gebouwd. Midgetgolfen? Nee..! Daar komen dezelfde problemen van als bij de spelletjesmarathon. Het moet iets zijn waarbij er geen competitie komt kijken, wat een meisje van 10 leuk vindt en een jongen van 13 ook. Die puberleeftijd is lastig, zeker als je iets met je “kleine” zusje moet doen.. Anna komt er niet uit. “Mo, help jij eens mee!”. Mo kijkt of van zijn laptop en haalt zijn schouders op. “Varen? Strand? Of het naar het bos?” Daar heeft Anna ook niets aan. Maar dat bos is misschien wel lekker. Geen volle zon en misschien zelfs wel een graadje koeler dan ergens anders. Welke activiteit kan je doen in het bos? Anna googelt: “activiteit kids bos zelfstandig”. Ze is benieuwd wat eruit komt. 

Het Klimbos, dat klinkt wel leuk! Zouden Aram en Kim dat leuk vinden? “Mo, kijk eens! Is dit wat?” “Jaaaa, dat vinden ze vast te gek! Mogen ze dat zonder begeleiding doen?” 
Anna bekijkt te website en ziet dat kinderen zelfstandig mogen klimmen, mits er een volwassene aanwezig is. Dat komt goed uit, kan zij lekker werken en de kinderen vermaken zich. En stiekem is ze ook wel blij, met die hoogtevrees zou ze zelf niet eens willen! 

De week erna heeft Anna de tickets geboekt en rijdt ze samen met Aram en Kim naar het bos. De kids weten nog niet wat ze gaan doen en zitten met tegenzin in de auto. Aram was liever gaan gamen en Kim wilde een nieuwe armband maken. Ze horen gegil en een gek zoevend geluid. Aram en Kim kijken omhoog: “Wat is dat?!” Ze zien verschillende mensen boven hun hoofd zweven, dat is tof! “Mam, gaan we dat doen?” Anna lacht, het lijkt een goede keus te zijn. 

Ze melden zich bij de kassa en krijgen uitleg over de regels en welke routes er geklommen mogen worden. Anna vertelt voor de zekerheid nog even dat zij niet meeklimt, maar dat is geen probleem. Zolang ze aanwezig is in het bos, kunnen de kids zelfstandig klimmen. De kids gaan met de instructeur mee en krijgen uitleg. Anna installeert zich op een picknickbank en kijkt stiekem hoe haar kinderen het doen. Ze staan ingespannen te kijken en letten goed op. Nog even de demobaan over en dan mogen ze het echt proberen! 

Met rode wangen van inspanning en plezier komen Aram en Kim na een klimroute naar Anna toe. “Wat is het geweldig, mam! Moet je echt werken? Anders kan je misschien ook meedoen!” Anna lacht, stiekem ziet het er best leuk uit, misschien kan ze vanavond verder werken? Snel loopt Anna naar de kassa en vraagt of er toevallig nog een ticket voor haar is. Dat is er gelukkig, maar dan moet ze wel nog een instructie volgen. Aram en Kim gaan snel de volgende route klimmen en in de tussentijd kan Anna de uitleg volgen. 

Na de instructie sleuren Aram en Kim Anna mee naar klimroute Oranje 3. Vol zelfvertrouwen klimmen Kim en Aram vooruit. Anna klimt omhoog, maar slikt toch nog een keer. Het is toch wat hoger dan verwacht… “Kom op, mam! Je kan dit wel! Gewoon vooruitkijken, kijk maar naar ons”. Anna wil zich niet laten kennen en stapt toch op het volgende onderdeel. Het gaat steeds makkelijker! Na nog een paar routes zit de klimtijd erop. Maar ze zijn allemaal ook moe, dus dat is geen probleem. 

Snel in de auto naar huis. Als Mo thuiskomt vertellen ze in geuren en kleuren hoe de dag was. Die avond klimt Mo achter de laptop en boekt meteen tickets voor een ander klimbos. Op de eerstvolgende dag dat ze allemaal vrij zijn, wil hij ook mee klimmen! 

Deel dit verhaal

Choose a location

All our locations are unique, but they have one thing in common: the beautiful surroundings.

All our climbing forests are located in real forests, where we do not work with climbing poles. This gives you the best climbing experience! We build and maintain the routes ourselves and are externally inspected for safety. Our staff is trained to provide safety instructions and to offer you the best experience. Definitely a day to remember!