Onderhouden van klimroutes

25 October 2022

In het Klimbos kom je allemaal klimroutes tegen. Parcours bestaande uit platformen, elementen, overgangen op hoogte en dat allemaal midden in de natuur!

Klimmen in een รฉcht bos is natuurlijk geweldig, maar dat betekent ook dat we goed voor de natuur willen en moeten zorgen.

Al onze routes worden goed onderhouden, niet alleen om de routes zelf veilig en up-to-date te houden. Maar ook om de bomen niet te veel te belasten. Naast jaarlijkse keuringen van de bomen door een expert, worden alle platformen om de aantal jaar verplaatst. Hierdoor worden de bomen ontzien. En daarmee zorgen we ook op lange termijn voor de natuur.

Alle onderdelen van de klimroutes hebben we in eigen beheer. Het ontwerp van de routes, maar ook het maken van de verschillende onderdelen doen we zelf. In onze werkplaats wordt dagelijks gewerkt aan het maken van platformen en verschillende onderdelen. Waar mogelijk worden materialen ook altijd hergebruikt. Super duurzaam dus en daar zijn we trots op!

En als alle onderdelen voor de routes gemaakt zijn, worden ze op de klimlocaties door onze eigen bouwploeg opgebouwd en in de bomen gemonteerd. Een pittig klusje waar veel bij komt kijken.

Deel dit verhaal

Choose a location

All our locations are unique, but they have one thing in common: the beautiful surroundings.

All our climbing forests are located in real forests, where we do not work with climbing poles. This gives you the best climbing experience! We build and maintain the routes ourselves and are externally inspected for safety. Our staff is trained to provide safety instructions and to offer you the best experience. Definitely a day to remember!