5 redenen om in de koudere maanden te komen klimmen

23 November 2021

Hoewel klimmen vaak in het voorjaar en de zomer gedaan wordt, is het ook in de koudere maanden een geweldige activiteit om te doen. En wij geven je 5 redenen waarom:

 • Je ziet de mooiste taferelen
  In de zomer zijn de bladeren aan de bomen natuurlijk geweldig om te zien. Boven in de bomen klimmen en toch overal een groen uitzicht hebben. Maar als de bladeren gevallen zijn, zie je juist nog veel meer! Daarnaast geeft een lagere zon ook hele mooie plaatjes. Stel je eens voor dat je de zonnestralen tussen de bomen door ziet komen. Geweldig toch?!
 • Je hebt een complete work-out, zonder dat je er heel hard je best voor moet doen
  Niks bootcamp, crossfit of HIIT. Met klimmen gebruik je al je spieren en heb je dus een volledige work-out! En je kiest zelf hoe lang je deze work-out wil volhouden, elke route duurt ongeveer 20 á 40 minuten en in totaal heb je 3 uur de tijd om te klimmen.
 • Plezier, uitdaging en een kans om grenzen te verleggen
  Naast de work-out is het ook nog vooral heel erg leuk! Je daagt jezelf uit, kiest welke routes je wil klimmen en daarbij kan je ook nog eens grenzen verleggen. Vind je hoogtes een beetje spannend? Kies dan voor de lagere routes. Is geen uitdaging je te gek? Ga dan bijvoorbeeld voor route zwart of grijs! Klimmen is voor iedereen.
 • In plaats van fietsen en wandelen, kan je op een andere manier een frisse neus halen
  Hoe heerlijk wandelen en fietsen ook zijn, met klimmen krijg je een hele andere impuls. En je beleeft de natuur op een compleet andere manier.
 • Die warme chocolademelk na afloop is heel erg verdiend!
  En net als na een lekkere winterwandeling, is het warme drankje na afloop een heerlijke beloning om weer op te warmen!

Ben je overigens bang voor koude handen tijdens het klimmen? Vergeet dan geen handschoenen mee te nemen of schaf ze direct bij ons aan!

Deel dit verhaal

Wähle einen Ort

Die Orte sind alle einzigartig, aber eines haben sie gemeinsam: die wunderschöne Umgebung.

Alle unsere Kletterwälder befinden sich in echten Wäldern, in denen wir nicht mit Kletterstangen arbeiten. Dies gibt das beste Klettererlebnis! Wir bauen und warten die Strecken selbst und werden von außen auf Sicherheit geprüft. Unser Personal ist geschult um Sicherheitshinweise zu geben dich die beste Erfahrung zu bieten. Ein Tag zum erinnern!