Klimbos Achterhoek viert tienjarig bestaan met nieuwe klimroute

31 March 2023

Dit jaar bestaat Klimbos Achterhoek 10 jaar en dat werd 31 maart gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos werd ook de nieuwe klimroute feestelijk geopend door wethouder Gerjan Teselink.

In 2013 werd Klimbos Achterhoek in Ruurlo geopend. Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp zocht naar een beleving om toe te voegen aan Ruurlo en heeft de samenwerking gezocht met Klimbos Nederland om Klimbos Achterhoek te ontwikkelen. “En met succes! Want samen hebben we dit geweldige klimbos ontwikkeld en door de jaren heen blijven aanpassen.”  En het blijkt nog steeds succesvol! Want 10 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Teselink beaamt dit: “Het Klimbos is een geweldige aanvulling op het recreatieve aanbod in de regio. Niet alleen inwoners van de gemeente weten het te vinden, maar ook voor het toerisme is het een belangrijke trekker.”

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook de nieuwe klimroute, route Zwart, werd geopend. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: “De behoefte aan een nieuwe en uitdagendere route werd steeds groter. Met route Zwart wordt aan deze behoefte voldaan, je kan zelfs tot 20 meter hoogte gaan!” Locatiemanager Dirk Liebrand vult aan: “Het uitzicht vanaf route zwart is fantastisch!”

Fotografie: Marjolein Hameleers

Deel dit verhaal

Choose a location

All our locations are unique, but they have one thing in common: the beautiful surroundings.

All our climbing forests are located in real forests, where we do not work with climbing poles. This gives you the best climbing experience! We build and maintain the routes ourselves and are externally inspected for safety. Our staff is trained to provide safety instructions and to offer you the best experience. Definitely a day to remember!