KLIMTICKETS VOOR KINDEREN DIE HET VERDIENEN

22 February 2024

In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp stelt Klimbos Nederland gratis klimtickets beschikbaar voor kinderen voor wie een uitje niet vanzelfsprekend is

Klimmen is gaaf en zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, niet alleen voor gezinnen en kinderen die zich dat financieel kunnen veroorloven. Dat is de gedachte die Klimbos Nederland had. Vandaar dat ze de samenwerking aan zijn gegaan met Kinderhulp om klimuitjes ook te kunnen bieden aan gezinnen die het financieel niet breed hebben.

Er leven steeds meer gezinnen met beperkte financiële middelen, waarbij uitjes vaak naar de achtergrond verdwijnen. Maar hoe fijn is het om dan toch een mogelijkheid te hebben om een dagje uit te gaan en even onbezorgd te kunnen genieten! Klimbos Nederland beseft dat klimmen in het Klimbos niet voor iedereen is weggelegd. Directeur Ciaran Barsema vertelt: “We zien hoe erg mensen genieten van een uitje naar het Klimbos. En dat willen we voor meer mensen mogelijk maken. ”

Er is een samenwerking gestart met Kinderhulp. Zij hebben zicht op welke gezinnen hiermee wat verlichting kunnen krijgen. Op deze manier kunnen de organisaties samen mooie uitjes en kinderfeestjes schenken aan de kinderen die het écht kunnen gebruiken.

Wat een heerlijk vooruitzicht, lekker klimmen met je gezin of je vriendjes, bij jou in de buurt. Een uitje is niet vanzelfsprekend voor kinderen in Nederland. Zeker niet voor kinderen die in gezinnen wonen met geldzorgen. Dank je wel Klimbos Nederland, dat wij kinderen via Nationaal Fonds Kinderhulp mogen verrassen”, aldus Jacqueline Kremer, hoofd bestedingen van Kinderhulp.

Deel dit verhaal

Choose a location

All our locations are unique, but they have one thing in common: the beautiful surroundings.

All our climbing forests are located in real forests, where we do not work with climbing poles. This gives you the best climbing experience! We build and maintain the routes ourselves and are externally inspected for safety. Our staff is trained to provide safety instructions and to offer you the best experience. Definitely a day to remember!