KLIMTICKETS VOOR KINDEREN DIE HET VERDIENEN

22 februari 2024

In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp stelt Klimbos Nederland gratis klimtickets beschikbaar voor kinderen voor wie een uitje niet vanzelfsprekend is

Klimmen is gaaf en zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, niet alleen voor gezinnen en kinderen die zich dat financieel kunnen veroorloven. Dat is de gedachte die Klimbos Nederland had. Vandaar dat ze de samenwerking aan zijn gegaan met Kinderhulp om klimuitjes ook te kunnen bieden aan gezinnen die het financieel niet breed hebben.

Er leven steeds meer gezinnen met beperkte financiële middelen, waarbij uitjes vaak naar de achtergrond verdwijnen. Maar hoe fijn is het om dan toch een mogelijkheid te hebben om een dagje uit te gaan en even onbezorgd te kunnen genieten! Klimbos Nederland beseft dat klimmen in het Klimbos niet voor iedereen is weggelegd. Directeur Ciaran Barsema vertelt: “We zien hoe erg mensen genieten van een uitje naar het Klimbos. En dat willen we voor meer mensen mogelijk maken. ”

Er is een samenwerking gestart met Kinderhulp. Zij hebben zicht op welke gezinnen hiermee wat verlichting kunnen krijgen. Op deze manier kunnen de organisaties samen mooie uitjes en kinderfeestjes schenken aan de kinderen die het écht kunnen gebruiken.

Wat een heerlijk vooruitzicht, lekker klimmen met je gezin of je vriendjes, bij jou in de buurt. Een uitje is niet vanzelfsprekend voor kinderen in Nederland. Zeker niet voor kinderen die in gezinnen wonen met geldzorgen. Dank je wel Klimbos Nederland, dat wij kinderen via Nationaal Fonds Kinderhulp mogen verrassen”, aldus Jacqueline Kremer, hoofd bestedingen van Kinderhulp.

Deel dit verhaal

Kies een locatie

De locaties zijn stuk voor stuk uniek, maar één ding hebben ze gemeen: de prachtige omgeving. 

Al onze klimbossen zijn gelegen in échte bossen, waarbij we niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! De routes bouwen en onderhouden we zelf en worden extern gekeurd op veiligheid. Ons personeel wordt opgeleid om veiligheidsintructies te geven en om jou de mooiste beleving te bieden. Een dag om nooit meer te vergeten!