Klimbos Achterhoek | Klimbos

Klimbos Achterhoek

Klimbos Achterhoek in Ruurlo is wat je noemt een echte ontdekking. Hier vind je maar liefst 6 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 3 tot niet minder dan 12 meter. Achter elke boom schuilt hier een nieuwe verrassing. Maar daar laat jij je natuurlijk niet door afschrikken. Want je weet: de overwinning op jezelf zal zoet zijn! Klimbos Achterhoek is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!

 


Stem op ons!

Al jaren dingen wij mee om het Leukste Uitje van de provincie van de ANWB. Het is dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden.

Op basis van hun stemmen ontstaat een top 10 waarbinnen er jaarlijks drie winnaars bekend worden gemaakt. Onze Klimbossen halen met regelmaat deze top 10 en in 2016 hebben we met Klimbos Gooi-Eemland zelfs brons gehaald.

Men kan ook dit jaar weer gemakkelijk via een (mobiele) site in enkele eenvoudige stappen een stem uitbrengen op het favoriete provinciale uitje. Deze stemronde loopt van 25 augustus tot en met 31 oktober 2017. Dus stem op ons!


 

Het hoogtepunt van de dag

Ben je toe aan het grote werk, dan vind je in Klimbos Achterhoek sensationele uitdagingen. Route “Discovery” begint op ca. 3 meter boven de grond, maar wie daar z’n emoties nog de baas blijft, kan steeds hoger en moeilijker tot wel 17 meter op route “Vrije Val”. Ja, daarmee bereik je echt het hoogtepunt van een dag vol klimavontuur.

Junior Klimbos

Voor onze jonge gasten vanaf 7 jaar hebben we een speciaal Junior Klimbos ingericht. Je wordt hier groots onthaald als je met je arm gestrekt tot de lifeline op 1.30 meter reikt, maar nog niet de 1.60 meter voor de andere routes haalt. Toch zijn de 2 routes in dit Junior Klimbos bepaald niet kinderachtig. Je gaat met beide benen van de grond op 3 tot 5 meter hoogte en komt meer dan 25 overspanningen tegen. Jij overwint ze allemaal!

Durf jij het aan?

Reserveer dan vandaag nog. Want in Klimbos Achterhoek is de sky de limit. Een bezoek aan dit klimbos duurt maximaal drie uur. Maar daarmee is de pret nog niet gedaan. Want na afloop kun je bij De Heikamp nog lekker lang nagenieten onder het genot van de lekkerste pannenkoeken van Nederland, een drankje of een ijsje.

Toegangsprijzen


Volwassenen (vanaf 16 jaar)      € 21,95
Jongeren (tot 16 jaar)                  € 19,95
Junioren                                         € 14,95

 

RESERVEREN KAN ALLEEN ONLINE

Lees hier ons reglement voordat
je de hoogte in gaat

Openingstijden

Open 24 maart t/m 4 november 2018

24 & 25 maart: 12.00 – 17.00 uur
30 & 31 maart: 10.00 – 18.00 uur

Woensdag en vrijdag: 12.00 – 18.00 uur
Weekenden, feestdagen en schoolvakanties dagelijks open: 10.00 – 18.00 uur

Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3,5 uur.

Contact Achterhoek


Hengeloseweg 2
7261 LV Ruurlo

achterhoek@klimbos.nl
(088) 554 66 36

Teken-Alarm!


Het tekenseizoen is begonnen, na het klimmen altijd even je lichaam goed controleren. Meer informatie vind je hier.