Klimbos Achterhoek is weer geopend. Vanaf 17 april mag ook Klimbos Veluwe weer open!

Veelgestelde vragen

Tickets

Moet ik van tevoren tickets kopen?

Vanwege het covid-19 is het verplicht om van tevoren je tickets via onze website te kopen.

Voor wie moet ik een ticket kopen?

Alleen als je wil klimmen heb je een ticket nodig. Er is vrije toegang als je wil komen kijken.

Kan ik tickets annuleren of wijzigen?

Tickets kun je niet annuleren. Je ontvangt hiervoor een tegoedbon. Wel kun je 24 uur van tevoren de klimdatum of instructietijd verplaatsen naar een andere datum of tijd. Er kan altijd bijgeboekt worden, mits er genoeg klimplekken beschikbaar zijn.

Hoe kan ik tickets kopen?

T/m 15 personen is het enkel mogelijk om online via onze website tickets te boeken. Klik op de knop ‘tickets’ rechtsboven en volg de stappen. Tijdens het boeken zie je precies op welke datum en tijd je kan komen klimmen.

Vanaf 15 personen vragen we contact met ons op te nemen via de mail, telefoon of contactformulier. Wij maken dan graag een offerte voor je op.

Kan ik ook per telefoon of mail tickets boeken?

Boeken via telefoon of een e-mail is enkel mogelijk wanneer je met een groep vanaf 16 personen wilt komen. Vanaf 16 personen vragen we contact met ons op te nemen.

Doet de website het niet? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Kan ik voor vandaag nog tickets kopen?

Zeker, tot 1 uur van tevoren is het mogelijk om tickets te boeken. Tijdens het online reserveren kun je precies zien op welke tijden er nog plek is om te komen klimmen.

Ik twijfel: moet ik een junior- of regulierticket kiezen?

Bij twijfel adviseren we te kiezen voor een junior ticket. Bij de kassa kun je altijd nog het ticket upgraden naar een regulier ticket. Op locatie kunnen de kinderen opgemeten worden.

Ik wil niet vooraf betalen. Kan ik dan toch reserveren?

Helaas is het niet mogelijk om zonder betaling  te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn tegoedbon of kortingscode?

Tijdens het online reserveren kun je een tegoedbon of kortingscode invoeren.

Welke betaalmethodes zijn er?

Via de website zijn er verschillende betaalmethodes waar je uit kan kiezen: iDEAL, Credit Card, Apple Pay, PayPal, SOFORT banking, Bancontact, VVV Cadeaukaart en VVV Lekkerweg kaart.

Op locatie kan er contact betaald worden (nu met covid-19 momenteel niet) en met de PIN.

Vanaf wanneer geldt er een groepskorting?

Vanaf 20 personen geldt er een groepskorting. Bij het opstellen van de offerte voegen we deze korting aan het aanbod toe.

Overige vragen

Hoe lang duurt het klimmen?

In onze Klimbossen heb je maximaal 3,5 uur aan klimplezier. Dit is inclusief de instructie. Na de instructie kies je welke routes je wilt klimmen. De keuze is aan jou! Natuurlijk mag je ook altijd korter klimmen dan 3,5 uur. Voor scholen geldt er een klimtijd van maximaal 2 uur.

Let op: als je een starttijd kiest dan loopt de klimtijd tot de sluitingstijd. Als je bijvoorbeeld om 16.00 uur instructie hebt, dan heb je een klimtijd van 2 uur bij een sluitingstijd van 18.30 uur.

Waarom hanteren jullie een minimale leeftijd?

Uit eigen ervaring hebben we gezien dat kinderen van deze leeftijd het ‘zelfzeker-principe’ begrijpen. Voor jongere kinderen wordt dat vaak wat lastiger. Iedereen zekert zichzelf in de routes. Vanaf een minimale lengte van 1.20m kan er bij ons geklommen worden. De minimale leeftijd is 6 jaar. De reikhoogte is ook belangrijk. Met een minimale reikhoogte van 1.30m kun je met je armen bij de kabel.

Een voorwaarde is dat het kind in de instructie laten zien dat hij of zij de instructie begrijpt en zelfstandig kan klimmen. Het advies van de dagmanager is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat het klimmen leuk is voor het kind!

 

Moet ik meeklimmen met mijn (klein)kinderen?

Ja, kies hiervoor het zelfde ticket. Wanneer je (klein)kind een junior ticket heeft, kies je voor jezelf ook een junior ticket. Hierbij mogen jullie samen de oranje routes klimmen.

Mag ik als volwassene meeklimmen in het juniorbos?

Ja dat mag. Als je als volwassene enkel in het juniorbos klimt, betaal je ook alleen voor een junior ticket.

Kan ik mijn kinderen brengen en ze later weer ophalen?

Bij kinderen jonger dan 16 jaar dient er te allen tijde een volwassene (18+) aanwezig te zijn in Klimbos.

Gaat het klimmen door bij regen of slecht weer?

Tijdens regen kan er nog steeds goed geklommen worden in het Klimbos.  Onze materialen zijn er op gemaakt en het is niet gevaarlijk. Bij onweer worden de routes leeggehaald. Wanneer het weer veilig is kan er verder geklommen worden.

Wil je toch liever een andere dag komen klimmen? Geen probleem! Je kunt 24 uur van tevoren de klimdatum verplaatsen naar een andere dag.

Mag ik een hond meenemen naar het klimbos?

Het is geen probleem om je hond mee te nemen naar het Klimbos zolang deze aangelijnd is.

Mag ik zelf eten of drinken meenemen?

Zeker, dat mag. Op de Klimlocaties zijn er picknicktafels waar je lekker kunt zitten. Er is horeca aanwezig waar je drinken en snacks kan kopen.

Wat voor kleding moet ik aan met klimmen?

Trek voor het klimmen lekkere stevige schoenen aan met goede grip. Kies voor kleding wat comfortabel zit en waarin je je goed kan bewegen.

Voor de jonge klimmers adviseren we met warm weer om een t-shirt te dragen en geen hempje met dunne bandjes. De banden van de juniorgordel kan anders gaan snijden in de schouders.

Kan ik ook een cadeaubon kopen?

Zeker, via de website is het mogelijk om een Klimkado te kopen voor een locatie. Het Klimkado krijg je via de mail digitaal opgestuurd.