Over ons

Klimbos Nederland

Wij zijn marktleider in Nederland. Met 5 locaties verspreid over het land geven we verschillende doelgroepen een geweldige beleving in de natuur. Of je nu met je gezin, je school, je bedrijf, je verenging of je vriendengroep wil komen klimmen, iedereen is welkom en iedereen kan zichzelf op zijn/haar eigen niveau uitdagen. 

Je vindt onze locaties verspreid over het hele land. Er is dus altijd een klimbos in de buurt voor een avontuurlijk dagje uit in Nederland:

Klimbos Ruurlo
Klimbos Bergen op Zoom
Klimbos Dordrecht
Klimbos Lage Vuursche
Klimbos Apeldoorn

Bij ons klim je in échte bossen! Midden in de natuur, waar wij ook goed voor zorgen. Wij ontwikkelen zelf de klimroutes en bouwen zelf alle platformen en elementen in onze eigen werkplaats in Apeldoorn. 

We mogen gebruik maken van de bomen in onze bossen. Daar zijn we zeer zuinig op en we onderhouden onze bossen goed. Jaarlijks worden alle bomen in onze routes gekeurd door een expert. En elke paar jaar verplaatsen we onze platformen en routes zodat de bomen niet lang op dezelfde manier belast worden. Hierdoor kunnen de bomen ongestoord verder groeien en blijven onze bossen ook op lange termijn mooi. 

Naast onze bomen worden ook onze klimroutes goed onderhouden en gecontroleerd. Elke dag controleren we alle klimroutes zodat we zeker weten dat ze veilig zijn voor onze gasten. Daarnaast voeren we regelmatig gerichte controles en onderhoudswerkzaamheden uit aan de routes om de veiligheid te waarborgen. En jaarlijks controleert en certificeert TüV Nederland al onze locaties. 

Maar waar het ons echt om gaat is de waardering van onze gasten. Het is geweldig om blije gezichten in het bos te zien, maar ook om de vele positieve reacties in het bos te horen of achteraf te lezen. Gemiddeld geven onze gasten het uitje dan ook een 9,4! Dit doen we met een groot team enthousiaste medewerkers die we intern opleiden. Zij maken het mogelijk dat we elke dag weer gasten kunnen ontvangen op onze mooie locaties.