5 redenen om met warm weer te komen klimmen in een klimbos

14 mei 2024

De zomer is in aantocht en dat betekent voor veel mensen zin hebben om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Een fantastische manier om dat te doen? Een bezoek brengen aan een klimbos! Of je nu een ervaren klimmer bent of een beginner, klimmen in een klimbos is een geweldige activiteit om te doen als het warm is buiten. We geven je 5 redenen waarom:

1. Verkoeling in de bomen
Wanneer de temperaturen oplopen, is er niets beter dan de verkoeling op te zoeken in de schaduw van de bomen. In een klimbos kun je lekker klimmen tussen de takken en genieten van de frisse bries die door de bladeren waait. Ideaal om even lekker af te koelen. Zoek je nog meer wind, dan moet je zeker een tokkelbaan proberen!

2. Actieve ontspanning
Klimmen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om je lichaam in beweging te brengen. Door te klimmen werk je aan je uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie op een speelse manier. Na afloop voel je je niet alleen verkwikt, maar ook voldaan door de lichamelijke inspanning.

3. Uitdaging voor alle leeftijden
Of je nu jong of oud bent, klimmen is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Er zijn routes en moeilijkheidsgraden voor alle niveaus, dus iedereen kan zijn of haar grenzen verleggen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Klimmen is dus een perfecte activiteit om samen met het hele gezin te ondernemen.

4. Prachtige natuur
Onze klimbossen zijn gelegen in prachtige natuurrijke omgevingen, waardoor je niet alleen kunt klimmen, maar ook kunt genieten van de schoonheid van de natuur om je heen. Een ware traktatie voor de zintuigen. Ervaar de Veluwe, Achterhoek, Biesbosch, Brabantse Wal en Utrechtse Heuvelrug op een unieke manier!

5. Sociale ervaring
Klimmen is niet alleen leuk om individueel te doen, maar ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt samen met vrienden, familie of zelfs nieuwe bekenden de uitdaging aangaan en elkaar aanmoedigen tijdens het klimmen. Zo maak je er meteen een gezellige sociale activiteit van.

Of je nu op zoek bent naar verkoeling, een actieve uitdaging, tijd met het gezin of gewoon een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten – een bezoek aan het klimbos is zeker de moeite waard, ook met hogere temperaturen.

Deel dit verhaal

Kies een locatie

De locaties zijn stuk voor stuk uniek, maar één ding hebben ze gemeen: de prachtige omgeving. 

Al onze klimbossen zijn gelegen in échte bossen, waarbij we niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! De routes bouwen en onderhouden we zelf en worden extern gekeurd op veiligheid. Ons personeel wordt opgeleid om veiligheidsintructies te geven en om jou de mooiste beleving te bieden. Een dag om nooit meer te vergeten!