Klimbos Apeldoorn viert vijftienjarig bestaan

12 april 2024

Dit jaar bestaat Klimbos Apeldoorn 15 jaar en dat werd 12 april gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos werd ook met wethouder Marco Wenzkowski stilgestaan bij de nieuwe naam van het klimbos.

In 2009 werd Klimbos Veluwe in Apeldoorn geopend. Toenmalige eigenaren Jip Peper en Hans-Peter Baars vonden een geweldig locatie voor hun eerste klimbos. En het blijkt nog steeds succesvol! Want 15 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Wenzkowski beaamt dit: “Ik vind het mooi dat inwoners van Apeldoorn, maar ook daarbuiten hun vrije tijd op zo’n manier kunnen besteden. Je beleeft niet alleen de natuur, maar het zorgt er ook voor dat je in beweging komt. Dat is wat mij betreft een win-win.”

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook stilgestaan werd bij de nieuwe naam. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: “Sinds 2024 hebben we de naamgeving van onze klimbossen aangepast. Niet de streeknaam, maar de plaatsnaam staat centraal. We zijn er trots op om ook een klimbos te hebben in het mooie Apeldoorn. Een geweldige plek midden in het stadspark.” Locatiemanager Jille Gielingh vult aan: “Met 10 klimroutes hebben we voor iedereen vanaf 6 jaar een geweldig aanbod! We zien veel klimmers met blije gezichten ons bos weer verlaten!”

Klimbos Apeldoorn is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Apeldoorn, Klimbos Bergen op Zoom, Klimbos Dordrecht, Klimbos Lage Vuursche en Klimbos Ruurlo. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Deel dit verhaal

Kies een locatie

De locaties zijn stuk voor stuk uniek, maar één ding hebben ze gemeen: de prachtige omgeving. 

Al onze klimbossen zijn gelegen in échte bossen, waarbij we niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! De routes bouwen en onderhouden we zelf en worden extern gekeurd op veiligheid. Ons personeel wordt opgeleid om veiligheidsintructies te geven en om jou de mooiste beleving te bieden. Een dag om nooit meer te vergeten!