Klimmen: een verslag van een gast

1 oktober 2021

Een uitje naar het klimbos, super leuk! Maar wat kan je nou eigenlijk verwachten?

Een van onze klimgasten vertelt je er alles over.

Simone: “Eindelijk mochten we gaan klimmen bij Klimbos Nederland. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen bij de kassa. Hier werd ons uitgelegd wat de bedoeling was, kregen we een polsbandje en een kluissleutel, zodat we onze spullen veilig konden opbergen. Vervolgens hadden we nog even de tijd om naar het toilet te gaan en onze zakken leeg te maken. Op de afgesproken instructietijd kwam een medewerker van het Klimbos ons ophalen bij de picknickbanken waar we even waren gaan zitten. We konden mee lopen, kregen de klimgordel aan en vervolgens kregen we uitleg over hoe het klimmen in zijn werk gaat en wat de do’s en don’ts zijn. Naast het goed in de gaten houden van de plaatsing van de haak en je handen, is het voor dames ook goed om te letten op lange haren.. In een knot laag op het hoofd dus!

Nadat we op het oefenparcours hadden laten zien dat we de uitleg hadden begrepen, mochten we zelf aan de slag. Maar waar begin je dan? Het advies is om met een oranje route te beginnen om er even in te komen. Maar er zijn natuurlijk genoeg eigenwijze personen die dat overslaan en meteen de hoogste routes eruit pikken.

Vol goede moed omhoog en wat gaaf! Na een korte wenperiode word je steeds vrijer en durf je steeds meer te vertrouwen op de haak waarmee je constant (!) vastzit, super veilig! En als je aan het klimmen bent, vergeet je op een gegeven moment ook hoe hoog je eigenlijk bent. Het is zeker de moeite waard om soms even te stoppen en bewust om je heen te kijken, want het uitzicht is geweldig! Wij hoorden zelfs allemaal herten burlen en zagen deze uiteindelijk tussen de bomen door ook liggen op een grasveld.

Over elke klimroute doe je ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de obstakels onderweg en de drukte op het parcours. En als je even niet weet hoe je een element moet overwinnen, is er altijd een medewerker in de buurt die je erdoorheen kan coachen of tips kan geven. Na twee uur klimmen was bij ons de kracht op en waren we aardig moe. De klimtijd was dus meer dan genoeg! Moe, maar voldaan leverden we onze klimgordels in en kochten we nog een drankje. Wat een topmiddag! En dat kleine beetje spierpijn nemen we voor lief!”

Deel dit verhaal

Kies een locatie

De locaties zijn stuk voor stuk uniek, maar één ding hebben ze gemeen: de prachtige omgeving. 

Al onze klimbossen zijn gelegen in échte bossen, waarbij we niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! De routes bouwen en onderhouden we zelf en worden extern gekeurd op veiligheid. Ons personeel wordt opgeleid om veiligheidsintructies te geven en om jou de mooiste beleving te bieden. Een dag om nooit meer te vergeten!