Wat gebeurt er toch in de winter in het klimbos?

12 januari 2023

Van 30 december tot en met de voorjaarsvakantie zijn onze klimbossen gesloten. Maar dat betekent niet dat we stilzitten! Er wordt druk gewerkt, zodat we klaar zijn voor een nieuw klimseizoen.

Maar WAT doen we nu precies in deze weken (en stiekem ook in de rest van de winter). Naast de logische zaken, als het klaarmaken van de website, drukwerk en het verwerken van aanvragen voor het seizoen, wordt er in de bossen hard gewerkt.

Elk jaar wordt er per locatie een wensenlijst/klussenlijst gemaakt, hierop staan onderhoudszaken van de materialen, controles van de klimroutes, vernieuwen van de looppaden in de bossen, grote snoeiwerkzaamheden, maar ook groot onderhoud aan klimroutes. Zo staan er voor 2023 in ieder geval 2 nieuwe routes op de planning, maar daarnaast worden ook elementen aangepast en vernieuwd.

En dat gebeurt allemaal door onze kanjers van de bouwploeg! Zij staan met weer en wind, met zon en regen in het bos en werken keihard, zodat alles er vanaf de voorjaarsvakantie week spic en span uitziet en compleet veilig is.

Deel dit verhaal

Kies een locatie

De locaties zijn stuk voor stuk uniek, maar één ding hebben ze gemeen: de prachtige omgeving. 

Al onze klimbossen zijn gelegen in échte bossen, waarbij we niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! De routes bouwen en onderhouden we zelf en worden extern gekeurd op veiligheid. Ons personeel wordt opgeleid om veiligheidsintructies te geven en om jou de mooiste beleving te bieden. Een dag om nooit meer te vergeten!